Design schuimkraag
23 jaar geleden was de cappuccino die in de horecagelegenheden geserveerd werd, een vrij saaie bedoening vergeleken met tegenwoordig.
In die tijd hielden ze er nog andere maatstaven er op na wat betreft de hoogte en van het uiterlijk van de schuimkraag, die in het kopje moest zitten. Vaak kregen we, als koffie-importeur, dan ook de vraag hoe je de schuimkraag zo groot, hoog en dik mogelijk kon krijgen. De truc van het schuim begon bij een goeie volle romige melk, ondanks dat ook toen al (bij kenners) bekend was dat de eiwitten voor de schuimvorming zorgen, welke door het schuimpijpje er net onder het oppervlak in te houden, prachtig begon te schuimen. Natuurlijk was het ook van belang hoe je vervolgens de schuimlaag intact op een goede manier in het cappuccinokopje begeleidde.
Daar stond het eindfabricaat van de cappuccino dan, compleet in z’n blootje; volgens de hollanders dan. Vandaar dat men verzon dat er een dun laagje cacaopoeder overheen gestrooid moest worden. Iets wat in het land van de espresso, heel erg uit den boze was. Een echte italiaan zou nooit van z’n leven chocoladepoeder over zijn onder hoge druk gemaakte espresso zwiepen. No! Cacaopoeder hoort niet over een cappu!
Na verloop van tijd ging men, met behulp van kartonnen of papieren sjabloontjes, er kleine cacaofiguurtjes op maken.
Dat is tegenwoordig wel wat anders geworden; de cappu is very stylish geworden inclusief designschuimkraag. Deze designschuimkraag, latte-art of latteart genoemd, brengt een portie behendigheid met zich mee en is niet zomaar door iedereen te realiseren in het moderne kopje koffie. Het is een combinatie van een heerlijk fijnromig gestoomde melk, met kleine luchtbellen, die op een speciale wijze in en door de espresso geschonken wordt. Al naar gelang de gebruikte techniek kun je prachtige vormen creeëren, zoals tulpjes en hartjes. De smaakvolle kleurcombinaties van de witte opgeschuimde melk, vermengd met de diverse bruintinten van de espresso en de cremelaag, en de visueel aantrekkelijke vormen, die daardoor ontstaan wordt het geserveerd krijgen en het opdrinken van de cappuccino een belevenis waar je meer van geniet dan een ouderwetse cappuccio.
De toevoeging op het koffiemenu van de ‘Latte’s’, waarvan hiernaast op de foto een voorbeeld is te zien, brengt een nog grotere diversiteit aan creatieve mogelijkheden met zich mee. Commercieel interessant en daarbij voor de drinker ervan een dagelijkse afwisseling die naar meer smaakt!
Ik vind het knap hoe anderen dat doen. Zelf hou ik het maar bij voorgestanste vormen.
What’s up, all is going fine here and ofcourse every
one is sharing data, that’s really excellent, keep up writing.
You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter
to be actually something which I think I would never understand.
It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post,
I will try to get the hang of it!
Hey! I could have sworn I’ve been to this blog before but after
checking through some of the post I realized it’s new to
me. Nonetheless, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!
This is very attention-grabbing, You are an excessively skilled blogger.
I have joined your feed and sit up for in the hunt for extra of
your wonderful post. Also, I’ve shared your site in my social networks
If you would like to take a good deal from this piece of writing then you have to apply these methods to
your won weblog.
Hey there! This is my first visit to your blog! We are
a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!
I love it when folks get together and share views. Great site, continue the good work!
We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your site provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.
After checking out a handful of the blog posts on your website, I seriously appreciate your technique of blogging.
I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near
future. Take a look at my web site as well and tell me how you feel.
Hi all, here every person is sharing such experience, thus it’s pleasant to read
this blog, and I used to visit this webpage all the
time.