Restart Manuel Caffè Espressokoffie
In 1989 ben ik (op dat moment 23jr) begonnen samen met Jaco van Dam (een oud klasgenoot van de middelbare school, inmiddels echtgenoot) als exclusief importeur Nederland en Belgie van de Italiaanse espressokoffie Manuel Caffè.
We waren één van de eerste espresso-experts lang vòòr de espressorevolutie in Nederland. Er waren op dat moment maar een handjevol espressokoffiemerken actief. Professionele horeca-espressomachines onderhouden en repareren, behoorde ook tot mijn taken. Klanten zoals horecaondernemer Aad van der Stel van restaurant Old Dutch waren voor mij het bewijs, dat we een kwaliteitsproduct in handen hadden. Ook spraken we Herman den Blijker regelmatig op onze tweewekelijkse koffie-afleverronde, die toentertijd in Vlaardingen als chefkok bij één van onze klanten werkte.
In 1994 werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met een uniek koffieproeflokaal, waar iedereen alle verschillende melanges van onze koffie kon proeven en kopen voor thuisgebruik. Na 11 jaar espressokoffie te hebben verkocht aan de horeca, de horeca-groothandel en enkele supermarkten, moest er met pijn in het hart worden gestopt. De continue onverwachte overnames ten koste van de lopende debiteuren in de horeca, de vele langetermijnbetalers en nietbetalers van de rekeningen leidden tot noodgedwongen afbouw van bedrijfsactiviteiten.
-foto: voormalige branderij- Inmiddels is de branderij in Italië veel groter gegroeid en is Manuel Caffè succesvoller geworden in de jaren dat wij niet meer actief mee zijn geweest in Nederland. De verschillende melanges worden nu ook in een gloednieuwe, grotere branderij gebrand. In al die jaren zijn wij gewoon verliefd op ons product gebleven. Het is voor ons de lekkerste espressokoffie gebleven die er is. En daarbij ziet de vormgeving van de koffieverpakking, serviesgoed en alle bij-artikelen er ook nog eens superstijlvol uit.
De laatste paar maanden hebben we intensief nagedacht over een eventuele restart met Manuel Caffè. Het zou ontzettend zonde zijn om Nederland niet opnieuw te laten kennis maken met deze sublieme Italiaanse espressokoffie. Daarom hebben we besloten iedereen de mogelijkheid te geven om weer te genieten van waar het bij espresso allemaal om draait. We starten daarom om te beginnen summier met onze nieuwe website die in de loop der tijd langzaam uitgebouwd gaat worden.
Verder zal ik natuurlijk de hele geschiedenis uitgebreid op de ’20 jaar ondernemen’-link beetje bij beetje gaan zetten.
Leuk joh het zou best weer wat kunnen zijn want sinds iedereen die Senseo machines heeft gehad is iedereen weer opzoek naar iets nieuws. Wij hebben sinds een anderhalf jaar een Saeco aangeschaft. Een espresso apparaat die ook de bonen maalt en daarna koffie zet en je merkt dat het de interesse heeft van ieder die bij ons koffie drinkt. Ik ben benieuwd naar jullie koffie en hou jullie nieuwe website in de gaten.
Succes en groetjes
Robert!!
Hoi,
Dit vindt ik fantastisch want hoewel ik allerlei espressomerken heb geprobeerd is de herinnering aan Manuel bij mij nog niet voorbij.
Ik heb ook nog een oud San Marco espresso-apparaat dat het nog steeds doet.
Ik denk ook met veel genoegen aan het oude proeflokaal (leuk dat daar nog foto’s van zijn)
Waar ik dus erg benieuwd naar ben is wanneer ik weer een partij koffie kan bestellen ?
Ik hoor het wel
hartelijke groeten
Arie Boogaard, Utrecht
I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at
this site is really fastidious.
Hi, There’s no doubt that your blog might be having browser compatibility issues.
Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine
but when opening in I.E., it has some overlapping issues.
I simply wanted to provide you with a quick heads
up! Other than that, fantastic site!
Hey there I am so thrilled I found your webpage, I really found you
by accident, while I was researching on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post and
a all round thrilling blog (I also love the theme/design),
I don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I
have time I will be back to read much more, Please do keep up the fantastic
work.
Terrific post but I was wanting to know if you could write
a litte more on this topic? I’d be very grateful
if you could elaborate a little bit more. Thanks!